27-04-04

Ouw mensen ..

Weette 'khad vroeger een weekendjobke in ne winkel.. Nadat'k met 't studentenleven gestopt was heb ik het effe geprobeerd na een paar jaar weekendwerk om fulltime mijn tijd daar te verslijten (tot ik binnen mocht in Saffraanberg vorige zomer). En nadat 'k wat heb zitten lezen over de jeugd van tegenwoordig vind ik het al eens tijd om op de grijze tandsteen van de maatschappij te gaan lullen. 60+ en alles wat kraakt en piept , this one is for you guys.

Jaja, want in den tijd dat het schijthuis nog buiten stond en de beesten nog konden klappen, toen was alles beter. Toen stond er op elke hoek 69 scoutsmannekes in hemdje elkaar overhoop te slaan om 1 of ander oud madammeke de straat over te helpen.

Nu werkte ik vroeger dus in de Intermarché in Wetteren. En elke morgen 10 minuten voor openingsuur staan ze daar. 'k Weet nog altijd niet wie het hardst kraakte .. winkelkarren of de ouwe knarren maar altijd met dezelfde dikke in pole position stonden ze te geven en te gapen om toch maar een paar minuten voor tijd binnen te raken.

Nu werden ze nog redelijk deftig via het fruitgoed in de eerste rechte chicane richting charcuterie geleid, in de hoekse bochten tussen de chips, drank en diepvries is het via een haarspeldbocht hollen naar de beestenrekken. Want musti en fido willen toch wel weer dagelijks verse brokken gestold geparfumeerd zetmeel. Hier en daar gestrande brokstukken oud ijzer versperren de gangen om gesprekken te voeren die zelf mijn oor achter mijn 'toog' met tantalium versterkte baren te horen zijn.

Ja mijn toog, mijn territorium, mijn afgebakend terrein waar geen enkele vod mag komen .. Hier voel ik me safe .. ondanks de geuren ( 1 vrouw in het speciaal vortte zo hard dat ik ze een rayon verder nog kon proeven ..) en de aroma's van zweet, permanents en crémes die elkaar afwisselen. Ondanks het mooie zicht van de tomatenneus van Norbert en de voze drankplekken van Gilbert. Ondanks de Jef die ondertussen zijn neusharen kan vlechten. Ondanks de belachelijk kleine bestellingen waar ik telkens heen en weer voor moet trampelen.

Een dik uur later halen de meeste de kassa. 5 Stuks de persoon in het mandje. Een kartonneke melk, 100 gr hesp, 2 druiven en eten voor hun 54 katten, 7 honden en wie weet nog hoeveel ander gepelsde beesten. Want meer kunnen ze toch niet kopen? Toch niet alles voor een hele week? Want dan kunnen ze de volgende dag niet meer winkelen en missen ze sociaal contact. Dan zou niemand weten dat de kat van Rita een punaise in haar pootje had. Of dat de duiven van Bernadette een bobbeltje in de hals hadden.

Want hoewel deze mensen zwemmen in zeeën van tijd en oases van rust, moet de bediening rap gaan, iedereen moet springen en vliegen om hen, zonder één stomme seconde te verliezen. Want met de laatste tanden verliezen ze blijkbaar ook het geduld.

Thuis liggen er namelijk nog massa's werk uiteraard: André en Firmin gaan hun bekers van de 'boertige wiezers' kuisen, MarieLouise moet naar de boerenbond om 3 plantpattatten voor in haar bloembakken, Jacobus moet zijn 'straatzjee' naar de "veetrineir", want het beestje heeft een doffe blik in zijn oogskes. Zulma en Harriette moeten nog rap om nen permanent want Charel heeft ze uitgenodigd op een kopke koffie en een koekske. Raymond gaat rap zijn biljartceu nog kuisen. En .. En .. we get the bloody point already n'est-ce pas?

De kassa zelf is dan het moment om alle gespaarde koperen centen boven te halen om dan te besluiten dat ze nipt 4 cent te weinig hebben en of ik het voor die ene keer niet door de vingers kan zien. Nee trut dat gaat niet. En je mag het ondertussen wel al gaan weten want je hebt mij de afgelopen maand al elke dag gevraagd .. of is Alzheimer ondertussen je nieuwe buur geworden?

Dus ik stel voor dat donderdag vanaf vandaag gebombardeerd wordt tot 60+ dag. Want hoewel ze soms lekker naar appeltjes en cake kunnen ruiken, goed kunnen breien, mooi kunnen vertellen, meesterlijk kunnen koken, prachtig kunnen tiuinieren of aardig kunnen kaarten, zijn er toch momenten waarop het een beetje te veel wordt..

Graag nog de groeten aan Germaine, Martha, Camiel en Eddy .. Mijn liefste grootouders en mooiste mensjes van het westelijk halfrond ^_^

19:54 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

25-04-04

kword oud :)

Bij de ik-weet-niet-meer-hoeveelste-poging vandaag om toch maar eens een map met wat blaadjes met formules te nemen en te begapen struikelde ik over mijn cdrek. Dat lomp oud volgeramd blok stuk redelijk hard houten aanslag op mijn tenen. Een ongeluk komt nooit alleen .. awel deze keer had 'm een half rek cd-doosjes mee. En soul searching sun. Een schijfke van Life of Agony uit 1997. Uit de goeie ouwen tijd dat cd's kopen nog normaal was. Alleijah het was misschien geen goeie maar dan toch wel al de ouwe tijd :p
My mind is dangerous. Na alle opgepakte, overgebruikte, resamplede, gemixte, uitgerafelde en uitgezogen schijt die elke dag Vlaanderen overspoelt werd er hier en daar toch nog muziek uitgebracht. Waaronder 'my mind is dangerous'

src? allmusic.com
how to get it? afternapster.com shusht about that last one ;)

18:14 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

things u don't wanna hear ..

Yeh wel, der zijn cheap openingszinnen .. Bij tonnen gehoord ondertussen .. Even worse, tried some in the past :) .. Maar der is ook weer zoiets als het ander uiterste. Van horen zeggen *kuch* *kuch* ...

Hij: "Heb ik jou niet ergens eerder gezien?"
Zij: "Ja, en daarom kom ik daar niet meer."

Hij: "Is deze stoel nog vrij?"
Zij "Ja, en als jij daar gaat zitten, is mijn stoel ook vrij."

Hij: "Naar mijn huis of jouw huis?"
Zij: "Beide. Jij naar de jouwe, ik naar de mijne."

Hij: "Ik denk dat ik weet wat vrouwen willen."
Zij: "Waarom laat je me dan niet met rust?"

Hij: "Als ik jou naakt zou mogen zien, zou ik blij dood gaan."
Zij: "Ja, maar als ik jou naakt zou zien, zou ik me dood lachen."

Hij: "Je bent om van te dromen."
Zij: "Ga dan maar weer slapen."

Hij: "Ik zou alles met je willen delen."
Zij: "Mooi, dan beginnen we met je bankrekening."

Hij: "Waar ben jij mijn hele leven geweest?"
Zij: "Aan je kop te zien, was ik de eerste helft ervan nog niet eens geboren."

Hij: "Wat moet ik je geven om je te kunnen kussen?"
Zij: "Chloroform."

Hij: "Ik weet dat je dan alleen aan sex denkt, als je mij ziet."
Zij: "Natuurlijk, want je ziet eruit als een LUL ...

11:32 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

23-04-04

vlaams blok issue

'k Heb hier al redelijk recent eens staan afgeven over politiek en hoe scheef ze wel niet aan het gaan is. Een van de redenen van die post was naar aanleiding van het proces tegen het blok. Dikke bagger dacht ik. En half België met mij. Nu blijkt dat ze zijn veroordeeld (althans de 3 ondersteunende vzw's erachter). Ergens moet er dan toch iets fout zitten. Maar waarom lees ik nerges welke standpunten er voor die veroordeling hebben gezorgd? Wat nu racistisch?

Anyway kijk .. hoe dom kun je eigenlijk wel niet zijn? Als het blok dit proces verloor worden ze nog maar eens in hun favoriete slachtofferrol geduwd. Als het blok dit proces won, ontnam je ineens dé reden waarom er indertijd een cordon sanitaire rond werd gebouwd. En to top it all of .. binnen een paar maand zijn er verkiezingen, die mannen kunnen tegen 6 mei is effe in beroep en onder hun oorspronkelijke naam de verkiezingen in... en ik heb al een heeeel klein bruin gekleurd pronostiekje klaar ^_^
Ze doen het zichzelf toch maar weer eens aan! Sterk.

16:23 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

20-04-04

the future is bright .. the future is cc cis

Vandaag naar het hartje geweest van de informatica van defensie. Redelijk veel ambetante saaie uitleg gekregen maar hier en daar interessante dinges gehoord. In een perfecte wereld ga ik volgend jaar werken om mij te rangschikken als java of .net programmeur of security leaks in progz opzoeken met 'specifieke tools' (can't be bad :p). CC IS: competentie centrum voor Informatica Systemen of zoiets. Leuk bureaujobke. Sport tussen de uren - er is zelf een zwembad in de kazerne ^_^ Vlottende uren (zelf bepalen tussen 7 smorges en 5h s' avonds wanneer je begint en eindigt). Bonuspremie opstrijken en tussendoor cursussen volgen in de burgerij om tegen mijn 30e de jackpot te gaan binnenstrijken in de privé als de markt ervoor wat stabieler is. Ondertussen projectmanager proberen worden en via sociale promotie officier worden (luitenant Meersschaut ^_^). Werken in een modern recent complex en carpoolen met de papa tot mijn nog te behalen militair rijbewijs omgezet is tot een equivalent in burger. De meeste dromen zijn bedrog maar de plekken blijven toch. En toen werd ik wakker ..

18:46 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

18-04-04

'schoulijk'

De witten Hoffelinck.
Het zegt jullie waarschijnlijk niet veel. En hij zal jullie niet veel meer zeggen. Ongeveer een tiental minuten voor het einde van de match werd er geroepen om de bal buiten te jagen. Ik draai mij om en jog rustig naar een kerel die de andere kant van het veld neerligt. Schuim op de lippen. Een ongelooflijk krakende en zware ademhaling en vuil glazige ogen. Lichte paniek en zelfs een gek die water over zijn gezicht wou gieten. Maar hij ademt toch. Zwak, onregelmatig en met het meest vuile geluid dat ik iemand heb horen ademen.. En dan begint de shit. Hij plooit. Puft wat uit, zijn ogen draaien een beetje weg en hij watert. Ik ben me effe niet meer bewust van omgevingsgeluiden of whatever want je beseft dat die hoop ellende recht voor je neus sterft. Ok ik kende die vent nu persoonlijk niet goed en heel goed lag hij niet in de groep maar dat moment deed enorm vies. Nog steeds. En zo zal het wel blijven.

En dan gaat de tijd gewoon tergend traag. Ehbo wordt gegeven. Hij komt er effe door als de dokter aankomt. Ik zie mij zelf een grapje maken omdat de auto van de dokter op een kleine anderhalve meter van de witten zijn lijf stopt met de pure definite van een life-is-a-shitbox-full-of-irony nummerplaat 'DIE 687'. En dan stilte. En wachten. Op de ambulance. Op de mug. Op het onvermijdelijke. Op de flikken. Op de lijkschouwer. En toen was het over..

15:57 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-04-04

...

Je wordt ongevraagd neergezet op deze planeet. Je zuigt wat aan een tiet met een luier aan je reet. Je doet eigenlijk alleen maar wat je zelf wilt doen en wordt daar nog voor beloond met veel geknuffel en gezoen. Alles gaat goed tot je 'n jaar of 6 bent. Je verliest opeens je vrijheid die je nog maar net kent. Je moet naar een school. De eerste echte plicht. Das voor minstens 10 jaar dat jij je kopt maakt dik. Dan komt de puberteit en de wijvenjacht en je probeert maar te doen wat er van je wordt verwacht. Je probeert op al manieren ja zelfs te juichen maar dat gaat toch niet zo makkelijk met al die puisten. Je bent eindelijk geslaagd in een vaste relatie. Maar deze ware droom wordt je grootste frustratie .. Het begon zo prachtig de sex was goed maar nu voelt het opeens alsof het allemaal moet. En je niks meer mag en ze zelfs loopt te zeiken als je naar een lekker wijf loopt te kijken. Je verliefdheid is gevangen in verlovingsringen en je gaat je irriteren aan bekende kleine dingen. Een moeilijke tijd maar as je echt van der houdt kom je daar wel doorheen tot de dag dat je trouwt.
Ik weet niet wat er bij mij staat voor die deur maar ik wel me niet laten vangen door die sleur ..

05:09 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

15-04-04

visiting daddy day

Almost forgotten. Morgen ga ik op nieuwjaarsbezoek ( i know i know .. sterk bezig ^_^ ) bij de pappie. Ik kon het niet blijven uitstellen en ergens hoop ik een beetje dat hij het vergeten is. Ik zit daar gewoon mijn tijd te verprutsen aan iemand die toen het er eigenlijk toe deed nooit tijd aan mij heeft willen verprutsen. Ik heb vroeger nog klaargestaan op zondagen om de 5 minuutjes door het raam kijkend waar hij bleef. Uitkijkend en enthousiast zoals wel bij de meeste klein mannen rond 8 jaar. Soms was hij een half uur te laat. Soms een kwartier. Who cared zolang hij er maar was right? Minder fijn als je dan weet dat het eigenlijk je ouders thuis zijn die hem uit zijn zetel hebben gebeld omdat hij het vergeten was. Die ene dag om de 2 weken.

02:23 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

woensdag issue

Blijkbaar is woensdag de meest dooie dag om buiten te komen. Het begon wel fijn. Gisteren al moest ik redelijk verplicht afzeggen en vanavond kwam er een doodleuke invite: 'Dimi man ebde geen zin om erges af te spreken? De meeste mensen blijven thuis en ik wil nog is buiten.' Ok dikke merci om ook eens aan mij te denken, vooral nadat 'de meeste' mensen al hebben afgebeld, voel ik mij echt wel enorm vereerd om als worst case, als ultieme redding, als het echt niet anders kan dan maar .. meegevraagd te worden. But hey .. it's not like i got something better to do dus we gingen maar.. uit pure noodzaak naar een chill jazz-bluez café want de rest was pokke dicht en gesloten. Blijkbaar niet als enige want de 'meeste' mensen die ik eigenlijk dacht dat voor mij al waren gebeld, kwamen achteraf ook nog naar daar. En toch voel ik mij gepasseerd. Ook al heb ik mij geamuseerd :p

02:02 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-04-04

1 o clock thoughts II

wat voorafging ...
Vandaag mijn check up bij de neuroloog gehad. Opereren is out of the question geworden en mijn kinesitherapie wordt verlengd met een extra 10 beurten. Eigenlijk kan het mij allemaal zo hard niet meer schelen. Ik ben enorm tevreden over de gemillimetreerde vooruitgang die ik elke dag zie of zelfs niet zie. Ik heb Karel geklopt bij het kiekeren .. wat me zelfs voor nieuwjaar met moeite lukte. Ik kan bowlen en met een 150 ptn is dit nog nooit zo goed geweest. Ik kan een glas opheffen en er soms deftig van drinken :) . Ik kan eigenlijk terug elke normale shit die jullie kunnen maar trager, lomper, stijver en zonder veel kracht. En het mooiste van al: I shake your hand like never before!

Eigenlijk neem ik en een pak mensen mijn gezondheid for granted. Nooit heb ik er vroeger bij stilgestaan dat dit zo vanzelfsprekend lijkt. Bij deze wens ik iedereen 'een goede gezondheid' en voor het eerst meen ik het volledig. Je kan maar beseffen wat je hebt indien je het even hebt moeten missen. En iedere keer ik je hand schud word ik daaraan herinnerd. En eigenlijk vind ik dat totaal zo erg nog niet.

22:48 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

the define art of insulting

"Als mijne hond ne kop had gelijk gij, dan schoor ik z'n gat kaal en leerde hem achteruit lopen!"
Het is er maar 1 uit insultmonger.com > the art of insults . Beledigen en schelden wordt verheven als kunstvorm. Geef toe: "Ek wens jou vingers verander in vishoeke en jou balle begin te jeuk" als afsluiter van een hate-mail is net dat ietsje geraffineerder dan "loop neuken". Het meest funny thingie is toch bij 'generators'. Klik wat bijzonderheden aan en in een paar secondjes rolt een pracht van een gepersonaliseerde triade over je scherm. Vertalen, uit het hoofd leren en boom babeh! ^_^

11:18 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

11-04-04

Heb je een geweten?

Imagine... je bent fotograaf en je werkt voor een of ander magazine.. The new york times of gelijk wat. Je opdracht is foto's nemen van een natuurramp. Overal staan straten onder water en zie je mensen vechten voor hun leven en bezittingen. Bijna alle huizen zijn vernietigd. Je staat te midden van dit alles en overal is miserie, ellende, dood en verderf. The earth shows its powers en jij bent dé getuige van het moment. De man/vrouw in actie.

In the middle of nowhere zie je een dikke auto. De kerel erin vecht om niet mee gesleurd te worden. Je gaat steeds dichterbij staan. Je kent de man in de wagen, hij is redelijk bekend. Door een bliksemschicht herken je zijn gezicht. Het is Georgie bush. Je ziet dat hij het onmogelijk kan halen, zonder hulp zal hij meegesleurd worden door het water en terecht.

Je hebt dus twee keuzes: hem redden of de grootste foto van je leven nemen. Een foto die je rijk gaat maken, en die je een Pulitzer zal opleveren! Een foto van de leider van het land van de vrijheid.

En dan nu de vraag:
Zwart-wit of kleur?

15:07 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

07-04-04

Te riskant gewoon ..

'k Had het allemaal eigenlijk proper voorbereid gisteren. Alleen had Keanu Reeves of Tom Cruise geen last van een semi-kreupel polleke. Njah eigenlijk deed het er niet toe want als zelf om kwart na 12 het licht nog brandde op de kamer van de begeleiding dan weette dat er iets rot zit.
Het feit dat er 2 nederlandstalige gasten uit het ander peloton zo loemp waren om, terwijl het nog klaar is, met een ladder en al alles voor te bereiden voor die avond .. en er nog is in slagen om gepakt te worden .. zal er ook wel mee te maken hebben gehad. Na de verdwijning werd iedereen direct verzameld op het binnenplein en de poort (mijn "B" - plan) gesloten. Keep nog is in mind dat die mannen van de begeleiding uitzicht hadden op de enige muur waar ik mezelf zag over klimmen en ge weet het wel.. Een blik naar buiten naar de tafel voor de muur en ik had het vlaggen. Met hangende pootjes (op zich niet zo heel moeilijk voor mij ^_~ ) dan maar terug naar het bedje.
En de eindtest ehbo waarvoor ik er was in the first place? 10/20 .. all we ever needed

20:29 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-04-04

vanaaf

Planned Hour: 22.30-23.30
Goal: overpoort Gent
Obstacles:

  • 2.5m hoge muur
  • plat dak van 2m
  • 1e sergeant van begeleiding die uitzicht heeft van zijn kamer op dat dak.
  • regen .. to much slick things
  • erover is 1 .. dan nog is terug erover raken ;)
  • 2 man van de wacht
Gepakt worden is zoals steeds geen optie. Het enige dat een beetje helpt is een tafel die hier buiten lag rond te liggen en een deurtje waarvan ik heel hard hoop dat ze het vergeten sluiten zijn na de laatste regenbui. Eigenlijk is het my own escape from Alcatraz want dit is hier in gent echt wel een gevangenis. Mijn eigen mission impossible en ik als Tom Cruise. Ik wil uit de matrix en het superman thingy zou nu echt wel handig zijn ^_^

18:34 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

04-04-04

smee en goan

Kvind deze wel super eigenlijk :)
'k Hoop dat ze deze kerel de trip aangeboden hebben ..

05:25 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-04-04

effe uw aandacht

Wetenschappers hebben vastgesteld dat sexen gemiddeld 4 minuten duurt. Which seems pretty short to me .. ma soit .. Het aantal stoten bedraagt daarbij ongeveer 30 per minuut. Behalve de laatste 5, die gaan veel sneller. Dus gemiddeld 120 per geslachtsdaad. 'k Vraag me af hoe ze het tellen ^_^

Algemeen stelt men de gemiddelde lengte van het mannelijk lid op 16 cm, zodus krijgt een madammeke ongeveer 19 meter per keer in haar lichaam. Een normaal gezonde vrouw moet doorgaans 3 maal per week een geslachtsdaad doen. In het jaar van 52 weken met 156 nummertjes van 19 meter maakt dat een totaal van ongeveer 30 kilometer tunnelen.

Wanneer je deze kilometers niet jaarlijks zou krijgen, is yours truly er met plezier en met kennis van zaken voor bereid u het tekort bij te passen.

21:57 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

hoax

Voor alle duidelijkheid .. het armpje ging niet uit de komkommer. Het gaat er zelfs relatief goed mee. (01/04 to you all :p ) Elke week ontdek ik wel ergens een kleine vooruitgang, een klein tikkie beterschap. Ik kan je nu terug een hand schudden en je zou er al moeten op letten om iets te zien. Het valt nog op dat wel. Ik merk het aan mijn typen .. of beter het niet typen. Ik kan nog altijd niet voluit strekken of met gewichten omgaan. Ik herinner me dat ik een rond nieuwjaar heb verkondigd dat ik midweeks ging stoppen met smoren as ik terug een saf met het rechterhandje deftig kon oproken .. it's getting reality. En neej ik ben het nog niet vergeten.

Het meest van al merk ik het aan mijn kiekeren. Gisteren voor het eerst sinds lang nog eens competitie kieker gespeeld. Beaten by a crippled! Ze konden er nog om lachen.

13:15 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-04-04

sport roxor

Lekker weer. 2h sport en voetballeuh. Heel relaxed bezig tot ik schat een anderhalf uur geleden. Bal langs de zijlijn ingespeeld naar ikke. Controle , draaien, kijken en raket .. vol geblokkeerd. Na een dubbele salto schroef voorwaarts (moeilijkheidsgraad 2.88) met zijwaartse landing, had ik er nou net geen rekening mee gehouwen dat mijn rechterarm het nog altijd laat afweten. Ik kon geen steun geven en nu is de volledige rechterkant naar de zak. De schouder ging uit de komkommer ..

17:12 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |