04-08-04

Leuk

Dit wordt dus een meer haat dan liefde post richting pc's. Ik excuseer me op voorhand. Voor de meeste mensjes .. waste of time. Voor mezelf .. let out the irritation. Want ik heb ze met hopen. Sinds iemand het nodig vond om mijn pc zonder power te zetten op een kleine Lan, heb ik dus een totaal scheve partitietabel. Nu ja , niks aan de hand. Effe backuppen .. Lukt niet. Oh well, who cares? Gewoon formatten. Ik overleef het wel zonder mijn nieuwe leech. Partities opnieuw instellen dus. Fris nieuw xp installatie en dat zal het wel zijn niet?
Niet dus. Hoe niet dus? Wat kan ik meer doen? Alles eraf of zo? Alles opnieuw instellen dan maar? .. Ok het ergert me zo hard dat ik telkens moet staan gapen op een leeg (!!) aangemaakte partitie die de leuke melding blijft geven " 15.5% schijfruimte vrij" dat ik echt alles clear. Opnieuw 3 partities ingesteld. Xp pro nog eens installeren en boom babeh! Effe norton systemworks erbij en het ding lijkt alweer in orde.
Lijkt alweer in orde. Ik check de eigenschapjes van de harde schijf en alweer is er maar 15.5% vrij. Of wat had je gedacht? Dat het zo snel opgelost zou raken? Nu ja .. snel is relatief. Evenals het begrip schijfruimte als er blijkbaar standaard nu 50 gieg in gebruik staat aangegeven terwijl het eigenlijk niet zo is (of toch niet zou mogen). Troubles in paradise baby.
Hierbij geef ik dus een dikke reward voor wie mij hierbij kan helpen.

02:31 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

Commentaren

PC gooien de nieuwe Olympische discipline Succes verzekerd.

Gepost door: Little Witch | 04-08-04

Oei. En wat zegt systemworks ervan? Geeft die ook zoveel gebruikte schijfruimte aan? En wat met de norton system docteur, disk docteur en win docteur? Als da allemaal nie helpt dan is er volgens mij iets serieus mis met uw harde schijf.
En scan uw machien eens op virussen. Ook hier: rechtsklikken op 'deze computer' en dan klikken op 'beheren' daarna in het venster op schijfbeheer klikken, kijken wat hij daar allemaal vertelt. En anders zou ik het ook niet weten hoor.

Gepost door: Caroline | 04-08-04

Leuk (2) Disk dokter wist me te vertellen dat ik een ongeldige partitietabel had .. maar hij kon die zelf niet maken.
Virussen had ik definitely not. En bij schijfbeheer gaf em nu niet echt iets raar.
Scandisk en checkdisk doen verder ook geen reet..

En ondertussen is hij nog eens vastgelopen ook tijdens een xp installatie. Nou wil hij al helemaal niet meer booten vanaf cd en krijg ik er alleen nog windows 98 op.
*Waves a bit with his 1 year guarantee license*

Gepost door: scrib | 05-08-04

Oei XP moet je op een lege schijf zetten, bij een update wordt ie traag. Heb je al eens geprobeerd om de cd in gang te krijgen vanaf a? Ik bedoel met een opstartdiscette. Rekening houden met een virtuele schijf. Als je cd normaal d is zal ie dan waarschijnlijk onder e zitten. Dan dus 'e:' en daarna ik denk setup.exe (je kunt het checken met 'dir') Er vanuit gaande dat je cd normaal op d zit dus.

Ook nog dit: heb je fdisk gedaan? Heb je de schijf in een dos-partitie gezet? Dat is wel nodig en bij de XP-installatie kun je em dan overzetten naar ntfs.

Als je aan mijn gebrabbel niet veel hebt moet je me maar eens mailen, dan leg ik het wat deftiger uit. Ik heb al meerdere pc's weer op de been geholpen, misschien kan ik helpen, ik kan alleszins proberen.

Gepost door: Caroline | 05-08-04

O ja en... ... partitielabels kun je aanpassen door rechts te klikken op deze computer en dan op beheren klikken. Dan Schijfbeheer.

Gepost door: Caroline | 05-08-04

leuk (3) kheb het niet over labels maar over partitietabel die zo in de mbr wordt bijgehouden. Blijkbaar was die fucked up. Blijkbaar want kheb deze morgen een scandisk surface check ding gedaan zo dat ie echt elke cluster controleert .. en een uurke geleden had em gedaan met de melding dat hij geen fouten kon vinden.

Nou ik enorm sad want dat was 't laatste dat ik van hieruit kon doen. Uit pure armoei nog eens een bootable xp cd 'ke ingestoken op hoop van zegen.. En the gods must really like me want em deed weer zijn werk.
Maar 'k denk dat ik morgen is een mailke ga sturen wat er juist allemaal gebeurd is .. misschien dat jij me kan vertellen wat ik nu eigenlijk heb gedaan en heb misdaan want dit was ... nu ja .. freaky gewoon ^_^

Gepost door: scribble | 06-08-04

niets is grappiger dan ... windows users

Gepost door: amo-ej1 | 07-08-04

De commentaren zijn gesloten.