28-09-04

it's up to you.

It's your fight. Al meer dan genoeg gehoord de laatste dagen. Ik wil hier nu niet nog eens beginnen over het nut en de noodzaak om 2 weken mensen zo te willen perfectioneren en endoctrineren in een manier van denken en handelen voor iets wat ze later toch eigenlijk nooit zullen gebruiken. 'k Bedoel , het is wel al duidelijk dat dat er gewoon niet is.
Ik snap gewoon niet dat de meeste gasten dit gewoon fun om doen vinden. Misschien omdat ze eindelijk eens iets groter dan 10 cm in hun handen krijgen waar ze eens langer dan 2min kunnen aan prutsen zonder dat het daarom afgaat. Echt, sommige gasten moeten dringend is hard aan hun lul gaan sleuren en wat minder serieus tegen deze hele nest opkijken. 'k Bedoel het is gewoon 4 kg oud ijzer dat veel te snel veel te vettig wordt als je al ooit ergens eens de toestemming krijgt om er een (blanco) kogeltje met te vlammen. Dat ze getrained willen zijn als een machien en sneller willen werken as een para .. by my guest. It's up to you. It's your fight. Maar daarom wil de rest in het algemeen en dan ik in het bijzonder dat niet.
En dan leggen ze nog eens een schietoefening nog op vrijdagnamiddag zodat we zeker tot 's avonds mogen frotten om de hele prul weer netjes te krijgen. Ze zitten nu ook al aan mijn weekend. En dan maar verwonderd worden omdat er geen motivatie meer is. No shit!

21:26 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

26-09-04

onder invloed

't Was weer is vettug feesje in den oh. Ik zit gewoon scheef. Anders kun je het niet zeggen. 5 woorden typen en er telkens 4 van opnieuw moeten typen door spelfouten. Pure realiteit. Vooral het feit dat'k na 20min loggen zo nog ongeveer geen reet heb geschreven wil allicht zeggen dat ik beter in muh bed zou kruipen en morgen met een hoofd van 80kg ga opstaan. Als ik mij morgen even slecht voel als ik me nu goed voel denk ik dat zelfs the passion of the crist zijn sufferen niet in de buurt zal komen. I'm king of the world. Met the world dan mijn 5m² privé. En met mijn nieuw LSD scherm als raamken.
Echt fijn ding trouwens zo'n platte flippo met beeld. Vooral als de bestelling 2 maand op zich laten wachten heeft. Anyway that's it. I'm drunk and i'm high and i'm off to bed.

06:08 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

21-09-04

algemeen nut

Na initieel getrained om te doden, nu ook initieel getrained om te wateren. Niet alleen met muh eigen slang maar ook met the real thing van 35m en 70mm diameter. Fireman Timmeh. 'k Geef nu al 1 tip wie ooit zo'n cursus mee moet doen. Spray altijd met de wind mee. 't Was koud, nat, plezant maar op 2h praktijk doe je niet te veel. Dan was de eerste demo 'nieuwe technieken gevechtschieten' toch plezanter. Nu ja plezanter. 't Is leuk zo eens tussendoor. Niet dat ik me de rest van me leven zie staan voor betogingen tussen anti-globalisten voor meer solidariteit voor de ondervoedde negertjes in Zuid-Oost Mongolië of tussen een bende negers ergens in het zuiden van Somalië gaan patrouilleren om opiumkakkers en cocaïneboeren op hun gemak hun ding te laten doen zodat ze toch 5 koffiebonen kunnen kopen voor hun 22 klein mannen die, als ze ooit 20 jaar worden, toch illegaal bij die ander 16.000 illegalen in Gent komen verkrotten .. voor die 5 koffiebonen extra die ze hier extra krijgen om mee te lopen in betogingen van anti-globalisten. No thank you!
'k Ga beginnen met morgen heel rustig en op het gemak die 16km kaartleesoefening te doen .. it's a nice start :)

21:39 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

19-09-04

T-20 worky days

Aftellen. Na voetbal, muziek, fitness, sex, cafe-hangen, socializen, games, pc, uitgaan en pizza toch wel 1 van mijn grootste hobbys aan het worden. Nog 4 weken, 20 dagen, 760 lesuren of 45600 minuten limburg. Tis maar hoe je het bekijkt. Na een week 9 to 5 weet ik het wel zeker. Ik wil stoppen met studeren. Het is genoeg geweest. Ik wil gewoon van dag tot dag mijn werk doen en vrije tijd. Het is leuk geweest. Dankuwel voor die bloemen en de kans en ik zal het nog wel tijdens mijn laatste cursus van 6 maanden rond nieuwjaar volhouwen maar het zal de druppel van de overgelopen emmer zijn die op de hete plaat valt. Zoals het spreekwoord zegt: Als twee honden vechten om een zwarte ketel, is het derde verdronken kalf de moeder van de porseleinwinkel. Ik heb gezegd.

23:42 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

15-09-04

Les petites

Onder ik-heb-toch-niks-beter-te-doen ging het vandaag effe tijdens de weinige momenten dat'k wakker was over kill bill en zo'n samoerai zwaard. Blijkbaar zijn die dingen weer helemaal in sinds de Leonardo uit de teenage mutant ninja turtles ergens eind de jaren tachtig mij heeft doen inzien dat pizza voor junk food is wat hans uit big brother voor dwergen is. Nu had ik vroeger ook wel een dwerg in mijn klas zitten maar die kerel wast best wel hip. Echt, kzijn er ooit is mee gaan basketten .. waar ging die bal toch allemaal naartoe met die jongen. Het was super om zien. 'k Denk dat hij nu ergens studeert voor zevendwergje.
En nu niet voor te zeveren maar in Engeland hebde dus echt 7 van die klein mannekes die niks anders doen dan shows over gans Europa doen en betaald worden om uren onder het rokje van sneeuwwitje te piepen. En het betaald zo nice dat de vrouw ook al is meegaat. Vrouw? Mjah , hoe ze het flikken ik weet het niet. It's not the size of the ship that matters but the motion of the ocean maar een afgestompt potloodje .. daar kickt toch niemand op? Er zal wel een uitgebreid mondeling examen geweest zijn maar toch .. dus Hans er is nog hoop jongen.
Al mag 'm dan niet meer zoals een paar jaar geleden op een lege bierbak een dj set geven omdattem anders niet aan de draaitafels kon.

18:33 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

13-09-04

Beschaamd

Vandaag les windows. Hoe pas ik de takenbalk aan. Nee, niet de taakbalk maar het is de takenbalk blijkbaar in het leger. Of hoe kopieer ik bestanden. Wat is het verschil tussen een folder, een subfolder en een bestand. Of nog beter: wat is nu eigenlijk software? En voor de mensen die het echt niet zien zitten, die kunnen nog blijven studeren in de blok tot 20h00. Rrright
Verder op de to do list: word, excel, internet explorer en outlook, na windows millennium zo ongeveer de grootste crap die ooit geprogrammeerd werd. 38 van de 200 punten te verdienen om door deze fase te geraken in de opleiding. Ik zeg dankuwel aan de compleet volslagen gek die nog een pak instabieler dan windows millennium moet geweest zijn en die op het idee is gekomen om ict'ers na een jaar basisopleiding zoiets in de planning te laten volgen. Ik durf dat dus gewoon niet zeggen. Belachelijker kan het niet met zo weinig poeder.

20:36 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (7) |  Facebook |

12-09-04

eppieh

Iemand vroeg me om in 1 woord te zeggen hoe ik me voel. 'gelukkig'. Het was er nogal heel snel uit. Echt het gaat me de laatste tijd gewoon allemaal mee. En ik kan niet positief schrijven. Ik heb sarcasme nodig, nijd, ironie en zwarte humor. Ik ga me nog schuldig voelen want in al die tijd heb ik altijd de makkelijkste weg genomen. Natuurlijk. Liever lui dan moe. Van het leven geprofiteerd en alles dag per dag. Je kent het wel .. zo wat vandaag niet moet kunnen we morgen misschien nog een dag uitstellen. En de 'w' van werken komt in mijn woordenboek net achter de 'v' van vuilbak. Snap je'm ? Ik niet.
Gelukkig zijn is eigenlijk de lat bereiken die je voor jezelf legt. Voor iemand die probeert trager te zijn dan een bende een schildpadden is het meestal niet gezond om die hoog te leggen. Daarom ben ik ook gaan bloggen. Onzekerheden van je af schrijven en zien .. what you see is what you get. Leven is gewoon een kwestie van geluk hebben en afdwingen.

23:36 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

10-09-04

Ufo

Ik word saai. Alles rond mij staat 'on hold'. 38h theorie is de tekst niet waard en persoonlijk heb ik nog minder te vertellen .. ik verveelde me deze week gewoon rot in sint truiden. But we still have the weekend and we still have comics ^_^

20:18 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-09-04

T-28

Ok ok, ik geef toe, ik heb al enorm zitten klagen over deze 6 weken vorming, preventief al direct. En ik ben er na 2 dagen toch alweer heel vroeg bij met het aftellen. En dit is niet nuttig en het wordt ook wel nog zwaar .. ooit ergens. Maar het begin valt perfect mee. Massa's theorie en een week basis informatica in bxl. Oh jawel. Volgende week leer ik omgaan met Windows, de office pakketten en maak ik kennis met het internet. Kijk als je dus een definitie wil van wat er fout loopt in het Belgisch leger .. sterker dan dit komen ze niet. Je moet het maar durven. ICT'ers na een jaar basisopleiding en vorming met een diploma op zak, een week naar bxl sturen om op een week tijd mapjes in windows te leren aanmaken. Laat het duidelijk zijn. Uw belastingsgeld wordt perfect besteed. Namelijk aan mij en aan mijn luie kont.

19:55 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

05-09-04

Ik word.

Soms wordt je flik, soms crimineel, soms slecht, soms slechter. Ik dacht altijd eerst .. ik word gewoon pro voetballer bij Club Brugge. Ik word meer de pocket voetballer dan Alin Stoica ooit zal geweest zijn. Daarna settlede ik al bij het idee om gewoon rijk te worden. Rentenier wou ik ook. Maui uitkopen en rustig leren surfen, wakeboarden, jet skiën. Het maakt allemaal niks uit zolang ik maar in de 21m hoge golven die tegen _mijn_ eiland kraken kan verdrinken. Mijn eiland? Idd, ik word ook een dromer, optimist en ik word nooit volwassen. Toch niet totally. Soms word ik bedrogen of beroddeld. Soms wordt het me te veel. Maar nu word ik gewoon gek. Onzekerheid is een belachelijk gevoel.

19:11 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

03-09-04

.. met peren.

Bah weeral peren. Ok ok ok, ik ben een optimist. Maar af en toe gaat dat wat scheef. Zo ben ik ook anti-roken. Geheelonthouder. Puriteins Boedhist. Liefhebber van klassieke muziek en folk. Al gaan die laatste dingen al wat meer de mist in.
Echt kheb het zitten relativeren. De kunst om dingen in zijn proportie te zien. Wat mij betreft mogen ze mij daar ook geld voor geven om die te beoefenen in plek van al die prul die ze tentoonstellen in het Gentse SMAK of whatever. Niet dat ik er ooit geweest. En als ik er al geweest was zou ik er gewoon al niet voor durven uitkomen. Kunst is gewoon mijn ding niet.
Anyway nuchter bekeken zijn dit de laatste 6 weken x 5 werkdagen waarvan al zeker 1 week in bxl en living-out. Zo kan' k tijdens de week terug mijn huisdieren ambeteren. Een kat en een zus. Betekent 25 dagen in afzondering. Nou als je er zo al een jaar opzitten hebt zonder te bleiten zullen die laatste 25 dagen het mij nu echt wel niet doen. Bij deze wil ik niet mijn producer, ouders, fans en iedereen die hieraan meegewerkt heeft bedanken. Proximus en internet however will do. I love you guys :)

18:20 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Kut

Ik voel me zie titel. Niet vochtig en 37° of zo. Gewoon rot. En alleen. Er is dus geen reet te beleven in sint truiden en al veel zin om een sociaal leven te beginnen zoeken voor de 6 weken die mij ginder overblijven heb ik al helemaal niet. Het begint mentaal te wegen en ik zie het niet meer zitten. Voor de eerste keer gewoon op gevoel. Het zit niet goed bij mijn bovenste 5cm. I need to clear my mind. Effe 2e adem en een vat red bull of elevendertig zoeken om wat energie om erdoor te raken. Meestal pept zo'n weekend me op ipv de 2 stiertjes die smeken om rooie wodka .. maar ik raak gewoon depressed bij 't idee dat er alweer een zondagavond aankomt. Een soort pre-heimwee. En dan mis ik niet het thuis zijn maar gewoon alles errond. Raar, ambetant en een lullige timing ..

01:18 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

01-09-04

boer timmeh

Het codewoord van de week is tuinieren. Ik krijg groene vingers. Verplicht onnozel kluskes doen deze week tot de vorming vrijdag begint. Pauze's nemen van een uur ipv een kwartier. 's Middags een uurke pitten. In de namiddag wat surfen en buiten zien of het gras gegroeid is. Als er nog manieren zijn om tijd te doden .. gimmeh plz want ik zit na 3 dagen al zonder inspiratie. En zeg niet werken :p It's not an option.
Kruid van tussen tegels schrapen met een mesje. Da zal wel zijn da. 'k Zie mij al bezig. Moet'k daarvoor 150km van huis zitten? Onkruid vergaat toch niet dus wat is het nut? Ik weet nu wat Neil Armstrong voelde toen hij dacht dat hij als eerste voet zette op onbekend terrein. Niemand hoeft in de buurt te zijn van waar ik mijn ding moet doen, dus niemand bloody hell cares. Had ik nu zo'n vet hogedrukding van Black and/or Decker .. man ik zou gas geven .. alleijah water .. maar toch niet met zo'n onnozel mesje en een kritser. Nog wel een cool woord voor zo'n tuin tool.
Anyway morgen bol ik het hier heel stilletjes af. 'k Geef mezelf nog wat verlof zodat ik toch nog iets nuttig kan doen voor de maatschappij .. mijn kat ambeteren of zo.

16:12 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |