09-07-03

the power of the tamed

Heh kheb een langere middagpauze gekregen op het werk. Altijd leuk natuurlijk. 'k Was bijna vergeten hoe sweet het wel niet is om buiten op ne strandstoel ne strip te lezen. Ondertussen kan ik lekker grijnzen naar de mannen van de gemeente hier in mijn straat. Ik weet niet juist wat er veranderd wordt of wat ze onder de grond pompen maar blijkbaar is het zwaar werk. Soit. 'k Heb een xtra glas gedronken op die manne hun gezondheid. Not. 'k Vond het gewoon plezant om mijn glas omhoog te houden en "spets eh manneuh" te roepen ^_^

Man het moet toch plezant om voor pure minimum wage godganse dagen putten in de grond te scheppen om ze daarna weer terug dicht te gooien wetende dat je weer een aantal straten de keuze hebt gelaten tussen aardgas of mazout (en dat in de zomer). Tussen teleslet of adslet (terwijl de meeste zelfs niet weten wat een pc is :p ). Tussen luminus of electrabel (who carez as long it works anyway). Mjah ik weet het dus niet en ik ga het niet vragen. Laat ze maar stof bijten stenen scheppen. Timmeh engages chillmode en voor het eerste uurke deze maand voel ik mij eens in een vakantiestemming. Hallelujah.

14:47 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

complottheorie over CNN

Internet is toch iets freaky. 'k Weet niet waarom het zo is maar het is blijkbaar een kweekplatform voor complottheoriën en dan nog het liefst tegen de US. Want wie twijfelt er nog aan eigenlijk. Nasa is nooit op de maan geweest . Enneuh op 11 september was er nooit een vliegtuig in de buurt van Washington. Of wat dacht je :p

De nieuwste (nou wel nieuw .. voor mij dan toch nu ^_^) is het feit dat Michael Moore op de Oscaruitreiking het antiterreurbeleid van de US zou hebben veroordeeld. En uiteraard heeft cnn meer boegeroep toegevoegd aan de footage. Pure vanzelfsprekendheid toch ;)

Daar moet ik toch ff van slikken ^_^ ... *slik* *slik* *slik* *slik* *slik*

00:45 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-07-03

there is no beat like breakbeat

Voor as ge niet weet waarover het gaat :) Hier zijn zowat mijn favo schijven van het moment ..

 • andrea brown & goldtrix - trippin' (rmx)
 • roni size - lucky pressure
 • dj db - higher education
 • quadra - test tone
 • dj hype - clash of the titans
 • hive - ultrasonic sound
 • crystal method - james bond rmx
Als je live sets wil downen kan je best eens bij basswrkz.com kijken.. De site promoot vooral Belgische breakbeat bands en acts en dit o.a. door het online zetten van live dj sets (in mp3 vorm uf cuz ^_^ ). Gewoon een legaal alternatief. Astemblieft. Wie wenst mag mij aanraken ^_^

Breakbeat gaat al mee sinds de jaren 70 als dj cool herc besloot om eens wat funkplaten aan elkaar te mixen. Hij inspireerde mensen zoals Grandmaster Flash ( wat mij betreft de nirvana van grunge, de elvis van rock'n roll, living legend in het algemeen en God in het bijzonder én de uitvinder van de crossfader )
My two cents ;)

19:18 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

07-07-03

50 percents

Ben gistren voor de eerste keer in een paar maand tijd nog eens bij de pappie geweest. Nou bedoelt die jongen het de laatste tijd allemaal goed en probeert hij wel .. maar feit is dat hij nog altijd te veel drinkt en naarmate zijn promille stijgt, stijgt ook zijn drang naar agressiviteit (verbaal als fysiek) .. Nu verbaal was het (zoals altijd trouwens) heel plezant om hem onder tafel te klappen om hem dan zijn toevlucht te zien nemen tot hopeloze argumenten als als ik spreek moe gij zwijgen ^_^ en het tot in het oneindige herhalen van zijn beste (en meestal enige) argument.

Nu wordt verondersteld dat 50% van die genen in mij zit. 'k Vraag mij zo dan af waar juist. Ik heb nog altijd de neiging om een discussie te bouwen. Eerst polste een beetje naar de kerel die tegenover zit met een simpele waarheid. Dan ga je in op zijn reactie en je houdt dé reden die je zelf het belangrijkst vindt, wat achter het handje en probeert eerst zo je gelijk te halen. Lukt het niet heb je nog altijd die mega troef achter de hand .. zoals gistren - mijn pa sloot af met: 'Kleinen drinkt ou pint op, we zijmen nor ' huis.. En das eigenlijk nix meer dan een eufemisme voor Gij moogt al beter kunnen zeveren, ik ben hier nog altijd chef en bepaal wanneer we vertrekken en naar waar Hoe ik dat weet? Simpel: 'k Heb hem al op die manier ook meegemaakt.

'k Heb gistren zelfs opgemerkt dat hij zijn eigen manier heeft om mensen te overtuigen. Hij vraagt je namelijk of --insert voorstel hier: bv. op restaurant gaan-- in iets zin hebt. Zeg je nee vraagt hij het aan de rest die toevallig in de buurt is. Dan is het democratie at work. Soit lukt dat niet zal hij subtiel zonder je echt te dwingen (heel raar hoe hij het doet want het komt echt niet dwingend over .. heb er eigenlijk zo geen woorden voor) blijven vragen of je niet zin hebt in wat hij voorstelde tot je er op in gaat. Beware: Als je er op ingaat omdat hij er blijft over doordraven krijgde dan reacties zoals: Ik wist wel da ge zin had om --insert voorstel hier-- te doen . Terwijl je eigenlijk echt maar van het gezaag of wou zijn.

14:04 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-07-03

in the army now :)

2300 inschrijvingen voor goed 400 plaatsen.
4 vacatures binnen die 400 plaatsen die me echt interesseren.
9 jobs dus op 400 waar ik onmiddellijk voor wil tekenen.

Conclusie: Top 10 op 2300 is a dream come true. Top 50 is ideaal. Top 100 is realistisch. Haalbaarheid of it all: trixssie.

Mijn eerste test was vandaag. Een soort iq test op analytisch denken, ruimtelijk inzicht, mind control en een serie 'vul het rijtje aan'. Nu heb ik gistren het jeugdhuis gesloten en lag om half 6 deze morgen in mijn bed. Rond 9h liep de wekker af. Ideale voorbereiding dus ;)
Al kwam ik er verbazend fris voor eigenlijk. Dus ikke naar Gent. Inschrijving gedaan .. tesje gemaakt. Onmiddellijke verificatie en mijn score was 72.
Nu weet ik daar dus evenveel van als jullie maar als ze dan zeggen dat 72 zeer goed is en als ik dit resultaat de 26e juli kan herhalen in Brussel zou het er wel eens heel mooi kunnen uitzien, dan moet ik ook niet meer weten :p

Deel 1 is dus geslaagd. Nu nog (in deze volgorde) medische testen ( de clb toestanden i guess), psychokinetische testen (350 vragen mbt persoonlijkheid, motivatie en karakter) , fysieke testen (ride a bike for as long as you can ^_^ ) en een motivatie interview (bespreking psychokinetische test ) met een psychoanalytisch deskundige. Bring it on!!

source: www.mil.be

14:59 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-07-03

goonigoogoo (2)

'k heb via aardvark een link gekregen om de Eddie Murphy shows te downen .. Nu ja het is wel het geluid alleen maar toch you'll get the basic idea. Ze zijn gewoon te goed om niet te posten. Spijtig is wel dat je de lichaamstaal van Eddie gaat moeten missen bij momenten maar ook zonder dat is het worth while..Anyway klik hier , log in en downloadeuh. That's it :)

19:32 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

03-07-03

solden

2 keer op een jaar zie ik allerlei rationele en stabiele mensen veranderen in ongecontroleerde beesten die maar 1 doel hebben: zoveel mogelijk kleren kopen die ze niet nodig hebben om indruk te maken op mensen die ze niet willen kennen. Het liefst zo'n groot mogelijk percentage in afslag en daarvoor gaan ze naar winkels waar ze normaal nooit zouden komen om te veel geld uit te geven dan normaal binnen hun mogelijkheden valt.

Nu meestal heb ik daar geen last van. Moest het nu niet zijn dat ik juist naast een kledingwinkel werk dit jaar. Dus rond de middag voor mijn pauze spurt ik altijd naar huis met mijn zakje boterkoeken in de handen. Het is lekker aan het regenen en van links komt er een madammeke overbeladen met textiel de winkel uitgewaggeld. Langs rechts passeert er toevallig ook een madam (ook overbeladen zoals ze zelfs de kamelen in Egypte niet zouden aandoen .. Nu ja die beesten konden dan ook geen aanspraak maken op de reusachtige vetreserves zoals de vrouw in kwestie had ). Beide dames herkennen elkaar en stappen, zonder ook maar enig spoor van verkeersoverzicht of oplettendheid, recht over straat op elkaar af.

Ik kwam al lekker afgespurt en kon dampende pot koffie thuis al ruiken. Dus ik smijt alles dicht wat er dicht te smijten valt. Doe een 3 dubbele salto voorwaarts (met schroef, moeilijkheidsgraad: 8.4). Met de puurste elegantie zoals alleen een olifant op ijsschaatsen het zou kunnen uitbeelden kwam ik tot stilstand. Maar die 2 geven dus echt wel geen kik. Ik vang sporadisch flarden van het gesprek op: "40% afslag? .. Lydia moeten neerslaan .. 50% afslag .. chanel! (of "flannel" kwil er vanaf zijn) .. waar? .. "

En weg stoven ze .. beiden naar een andere winkel. Nu als het zaterdag leuk weer is ga ik eens gaan baggeren in Gent. 'k Heb nieuwe schoentjes nodig ... 'k Vraag me zo dan wel af hoe het ginder dan is in de winkelstraten. Een soort guerilla oorlog, hit-strike-and-run of zo ? Oh well laat ze maar doen.. Iedereen zijn hobby .. Ook al is die gestresseerd als een beest door de regen baggeren alles en iedereen negerend op zoek naar hét stuk textiel. ^_^

23:01 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

the end ...

... is near .

'k Voel mij lui en onnozel

Besides 9h op nen dag werken voelt zo aan als geen (sociaal) leven hebben. Ok, immens lang werken is misschien een leven maar dan toch een vrij slecht :p

En moest het dan nog plezant zijn ipv allerlei kutdingen te moeten doen die ik trouwes ni eens zou moeten doen ... anyway plezant is relatief. 'k Loop nog liever met mijn hoofd tegen een muur of zo

Niet dus .. Nog eentsjen om het af te leren ;)

19:19 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-07-03

the anthem

*go to college
*a university
*get a real job
*thats wat they said to me
*but i could never live the way they want
*im gonna get by
*and just do my time
*outta step while
*they all get in line
*im just a minor threat so pay no mind

Life is dus echt een shitbox vol ironie. Dit liedje staat gewoon al ages in mijn queue list en ik let nu toevallig pas ff op de lyrics. Meestal luister ik naar punkrock nummers omdat ze gewoon vet klinken, mensen opzwepen of gewoon een lekkere bassline hebben. Dit kun je steken bij de categorie 'vet klinken'. :)

Terug over die lyrics .. nooit nie gedacht dat ik mij zo hard ergens kon in terugvinden. Ok die dingen zijn grotendeels voor interpretatie vatbaar maar deze keer gaat't gewoon over de voorbije 2 maand van mijn leven. Hogeschool die mij tegenstak en onhoudbaar was geworden, niets doen, tammen .. Ik slecht bezig? Wacht tot in september: I'm gonna get by!

Besides de eerste persoon die weet over welke song ik het heb en replied krijgt vrijdag int jeugdhuis een pint van mij ;) .. kga toch de late shift doen met Jellert.
It's gonna be hiphop/breakbeat night *again* :p

22:18 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Smoke a duck and try to fly

Dit weekend ben ik gaan eten met mijn ouders en de ouders van de pappie. Dus zat ik daar effe als enige roker aan een tafel met niet-rokers. Ok, mensen in mijn situatie weten hoe het gaat als je gewoon veel te veel zalige boef binnen hebt .. je wilt een sigaret na het eten. Waarom ? Verslaafd zijn i guess .. maar toch .. het smaakt zo hard :)

In principe is elke roker een egoïst. Als hij een sigaret opsteekt zal hij nooit niet vragen of hij stoort.
Deze quote komt van de oom die erbij zat.

Nu ja uit respect voor die mens en het feit dat hij mij juist 20€ drinkgeld onder tafel had toegeschoven heb ik maar gezwegen .. En nee. Ik vraag nooit of ik stoor. Ik ben al gestoord genoeg.

'k Voelde mij toch aangevallen op die moment want ik pufte juist een dampende grijze wolk in de richting van de eerste de beste belichtingsspot gewoon om het licht te zien dansen en reflecteren in een mist van nicotine. Het klinkt zelfs poëtisch. Ik zei toch dat het met de familie was ? Ik verveelde me dus bij momenten ok! :)
Nu wel. Kijk voor de mensen die zich mateloos ergeren aan rooklucht moet er bij wet dus een verplichte niet-rokers zone in elke horeca zaak. Nu voor café's e.d. ist dit nog niet zo ingeburgerd maar in restaurants dacht ik wel. Feit is .. we zaten daar nu niet en ik heb van mezelf nog de altruïstische eigenschap dat ik niet rook terwijl er nog iemand aan het eten is in mijn buurt (egoïsme my ass ^_^).

Eigenlijk ging het hem gewoon om aanpassen. Ik en mijn verslaving moesten volledig wijken voor zijn genoegdoening midden in een rokers-zone. 'k Denk dat het door mensen als dit zijn dat er in New York een algeheel rookverbod geldt. Het sociaal leven is daar drastisch gedaald. Mensen hokken buiten samen om samen een saf te roken en café's en bars bloeden leeg. Ze zijn paria's in hun eigen omgeving.

Nu wel dit zijn extremen. Ik vraag gewoon voor een beetje begrip dat ik zou mogen paffen op de plaatsen waar ik mag paffen. Respect zou wederzijds moeten zijn..

12:06 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-07-03

timmeh goes cherry moon project!

Made up my mind. 'k Heb het zondag van Nathalie nog is mogen horen over mijn lang vervlogen weddenschap tussen mij en Andres een tijke geleden.

Feit is dak Andres is meeneem naar ne Drum'n Bass fuif in Gent. Nu dat 10 days off er toch aan zit te komen denk ik dat ik hem eens aan zijn woord ga houwen. Feit is dat we een afgesproken dresscode hebben. Ik ga mee als Johnny naar de cherry moon of de kings of zo .. en hij gaat mee als skater boy naar 10 days off.

Nu voor iemand die al 5 jaar aan stuk niets anders aan zijn voeten gewoon is dan sneakers, globes en vans worden die plateau/buffalo klompen al een uitdaging op zich. Denk daar dan nog is bij dat ik stretch ga moeten dragen en .. mjah .. tis naar de knoppen. Bye bye baggy pants for 1 night :( En wedden dat ik zo'n knalrood Tommy Hillfiger ding ga moeten aantrekken en op zijn minst 2 kledingstukken van Lionsdale ... pure horror dus.

Nu jah .. eigenlijk is dat gedoe een verdoken vorm van snobisme. En ik zou me nergens kunnen goed voelen waarbij wordt verwacht dat je dat soort merk en dat soort schoenen hoort te dragen.

Eigenlijk weet ik niet 100% of ik mij goed ga voelen .. 'k Zal het binnenkort wel weten ;)

Punt is dat het wel grappig is om eens crazy te doen en kzie het wel nog zitten ..
ergens.

20:44 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

red alert 2

'k Heb uit puur nostalgische overwegingen nog een keer red alert 2 geïnstalleerd. Deels omdat ik games zoals


fijn vind om spelen. Deels omdat ik het nog nooit heb uitgespeeld gekregen.

Ik weet eigenlijk niet wat ik er zo leuk aan vind. Ofwel de strategie en de gedrevenheid waarmee je je eigen civilisatie ontwerpt en uitbouwt, ofwel gewoon het feit dat je iemand kan afmaken die er juist diezelfde gedrevenheid en strategie heeft ingestoken ..

Sinds mijn eerste FoM-weekend en mijn zaterdagnacht tot zaterdagmorgen spellekes starcraft op LANs tegen Jellert ben ik eraan verkocht.

'k Ga zo nooit de legendarische match tegen Karel en Sven vergeten waarin we tijdens een 6h marathon gewoon niet wouden opgeven totdat .. mjah de stroom uitviel op de LAN. Dikke pech uf cuz maar khad het na zo veel tijd wel gehad ^_^

19:51 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-06-03

De lullo history :)

'k Had graag de auteur ook gegeven van dit ding maar ik vind die helaas niet .. :(

Voor ieder van jullie die wel eens een hele slechte dag heeft, en dit dan op iemand anders afreageert. Reageer dit niet af op iemand die je kent, maar op iemand die je NIET kent!

Op een dag zat ik aan mijn bureau toen ik opeens dacht aan een vriend die ik nog moest bellen. Ik vond het nummer en belde. Een vriendelijke mannenstem nam op en zei "Hallo?" Ik zei, "Hallo u spreekt met Allard Mulder, Ik ben op zoek naar John Versteeg". Plotseling werd de hoorn met een klap op de haak gesmeten! Ik wist niet dat iemand zo bot kon zijn. Ik achterhaalde John's juiste nummer en belde hem. Het bleek dat hij de laatste twee cijfers had omgedraaid.

Nadat ik het gesprek met John beëindigd had zag ik het briefje met het verkeerde nummer nog steeds op mijn bureau. Ik besloot om dit nog eens te bellen. Toen dezelfde persoon opnam, riep ik: "Je bent een LULLO!" en hing op. Naast dit nummer schreef ik het woordje lullo, en legde dit in mijn bureaula.

Een keer in de zoveel tijd, wanneer ik hoge rekeningen kreeg of gewoon een slechte dag had, belde ik hem op. Hij nam dan op... en dan riep ik: "Je bent een LULLO!" en gooide de haak er op. Daar werd ik dan altijd weer vrolijk van.

Later in dat jaar introduceerde de KPN nummerherkenning. Hier baalde ik van, want nu zou ik moeten stoppen met de lullo te bellen. Maar op een dag had ik een idee...

Ik belde zijn nummer en hij nam op. Ik verzon een naam en zei: "Goedemorgen, ik werk voor KPN Telecom. Ik bel om te vragen of u bekend bent met onze nummerherkenning optie?" Hij zei: "Nee!", en kwakte de hoorn er op! Ik belde hem snel weer terug en zei: "Dat komt omdat je een LULLO bent!"

De reden dat ik de tijd neem om dit te vertellen, is om je te laten zien dat als iets je heel erg dwars zit, je er iets aan kan doen! Gewoon 055-2512379 bellen.Maar het wordt nog mooier...

Dat oude mens bij de supermarkt nam haar tijd om achteruit van haar parkeerplaats te rijden. Ik dacht niet dat ze ooit nog zou vertrekken. Eindelijk begon er beweging in haar auto te komen en reed ze langzaam achteruit. Ik ging nog een stukje achteruit om haar wat ruimte te geven. Eindelijk ging ze weg.

Plotseling kwam er een BMW uit de verkeerde richting rijden en reed hem zo de parkeerplaats op. Ik begon hevig te toeteren en riep: "Hei dat gaat zomaar niet! Ik was hier eerst!"

Die kerel stapte uit zijn BMW, negeerde me totaal, en liep naar de supermarkt alsof hij me niet eens hoorde!

Ik dacht bij mezelf: "Die kerel is een LULLO! Er zijn nogal wat lullo's op de wereld." Ik zag dat hij een te koop bordje achter zijn raam had staan. Ik schreef het nummer op en zocht een andere parkeerplaats.

Een paar dagen later, toen ik thuis achter mijn bureau zat, had ik net de telefoon neergelegd nadat ik 055-2512379 had gebeld en "je bent een LULLO!" had geroepen. (Het is veel makkelijker om hem te bellen sinds ik zijn nummer in mijn telefoon heb geprogrammeerd.) Ik zag opeens het nummer van die vent met die BMW op mijn bureau en ik dacht: "Die bel ik ook!"

Nadat de telefoon een paar keer was overgegaan, nam er iemand op en zei: "Hallo?"
Ik zei: "Is dit de persoon die een BMW te koop heeft staan?"
- Ja, dat ben ik.
Kunt u mij zeggen waar ik hem kan bekijken?
- Ja, ik woon aan de Parklaan 34, da's een groot wit huis, en de auto staat recht voor mijn deur.Wat is uw naam?
- Mijn naam is Erik van Dam.
Wanneer kan ik je thuis aantreffen Erik?
- Ik ben 's avonds altijd thuis.
Luister Erik, mag ik je wat zeggen?
- Ja hoor.
"Erik je bent een LULLO!" en ik kwakte de haak er op. Nadat ik opgehangen had voegde ik Erik toe aan mijn telefoonlijst.p>Een tijdje leek het goed met me te gaan. Als ik nou problemen had, had ik twee lullo's om op te bellen. Maar toch, na een aantal maanden lullo's te hebben gebeld en daarna de hoorn erop gekwakt te hebben, vond ik het toch niet meer zo leuk als in het begin. Ik dacht eens serieus na over dit probleem en kwam met een oplossing...

Eerst belde ik Lullo 1. Na keihard "je bent een LULLO!" te hebben geroepen, hing ik dit keer NIET op!

De lullo zei: "Ben je daar nog?"
Ik zei: "Ja."
- Houd eens op met mij steeds bellen!
Nee!
- Wie ben je eigenlijk?
Erik van Dam.
- Waar woon je?
Ik zei: "Aan de Parklaan 34, da's een groot wit huis, en mijn BMW staat recht voor mijn deur."
Hij riep: "Ik kom er NU aan Erik! Begin maar vast een gebedje!"
Ik zei: "Moet ik nu bang worden? LULLO!"
en hing op.

Toen belde ik Lullo 2 Hij nam op en zei: "Hallo?"
Ik zei: "Hallo LULLO!"
- Als ik er ooit achter kom wie jij bent!
Wat dan?
- Dan trap ik je in elkaar!
Ik zei: "Nou dan is dit je kans! Ik kom er NU aan LULLO!"
en hing op.

Ik pakte de telefoon weer op en belde de politie. Ik vertelde hen dat ik aan de Parklaan 34 zat, en dat ik mijn homo lover ging vermoorden zodra hij thuiskwam. Na een snel telefoontje naar SBS6 Nieuws over de voetbalvandalen die aan het rellen waren aan de Parklaan 34, sprong ik snel in mijn auto en scheurde richting Parklaan 34 om het spektakel te aanschouwen.

Wat gaaf om te zien hoe twee lullo's elkaar vlak voor vier politie auto's en een helikopter aftuigden terwijl SBS6 Nieuws live uitzond! Dat was zeker een van de mooiste ervaringen uit mijn leven!

16:13 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (4) |  Facebook |

laid naaight discussies

Gezellig dagje. Heb mensjes teruggezien waarvan ik dacht dat ze dood waren. Heb gezellig zitten bijpraten en heb geen 5 minuten thuis gezeten.. So far the casual. 'k Heb wel degelijk iets nuttig te zeggen. ;)

Blijkbaar ben ik erg wetenschappelijk en rationeel ingesteld. Ik heb veel moeite met het aanvaarden van iets zonder reden, ratio of bewijs. Als er geen logisch onderbouwde en gefundeerde verklaring bestaat of zichtbaar bewijs kan ik nauwelijks iets gewoon aanvaarden.

Vandaar dat ik niet geloof in het bestaan van telekinese, pyrokinese, telepathie, fortune telling e.d. dingen die zouden steunen op de kracht van de menselijke geest. Laat staan een geloof in een God .. Nee ik ben concreet ingesteld. atheïstisch en nuchter analytisch.

Nu ja nuchter is relatief .. vooral in weekend tijden ^_^

03:26 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

29-06-03

dunken blog

tis is iet anders. en kwil morrge zien wak zo amaal eb geytpt. ^_^

vooreerst ebbuk mij beestig geamuseeseerd in de lilli. Gewoon zevere dattet ni normaal is en normaal wassut dan ook weer ni :p.

Soit twas ne vette,n avond. kheb mijn pa zatter tegengekomen dan mij. Ben er wijselijk ni bij gaan iztten :) kheb gvd ge-owned in het kiekeren mee Karel (again) en Joris (plezant surprised) én kheb een nieuw slaaapmutsken gevondne als vervanging voor de traditionel hoegaarden grand cru of de westmalle tripel: de whiskey (cola) :)

En blijkbaar werkt die shit slower dan gewoon casual beer watn oe langer ik hier zit te tyepn hoe moeilijker het wordt om te focussen. Dus bij deze ga'k gesjellig in het bedje kruipen want mijne wekker looptbinnen 3h af om te gaan werken. It's gonna be a long day ^_^

04:50 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

28-06-03

Big brother .. Only in America :)

Het Amerikaanse ministerie van Defensie wil aan de weet komen wat de gemiddelde Amerikaan denkt en doet. Het pentagon start dus met het programma Lifelog. Dit is een log dat het leven, doen en laten van mensen nauwkeurig in beeld zal gaan brengen. Allei vooruit ^_~

Lifelog is een soort digitaal dagboek ding waarin dus alle verplaatsingen, sociale contacten .. van de cafe die je binnengaat tot de goot waar je eindigt zal gaan registreren en analyseren. Astemblieft. Wie houdt hem nu met zoiets bezig ? De pentagon-afdeling Defense Advanced Research Projects Agency oftewel DARPA. Ja inderdaad, dit zijn dezelfde mannen die hét internet (wat trouwes oorspronkelijk het DARPAnet heette) heeft uitgevonden.

Wat gebeurt er nu met de deelnemers? Ze worden uitgerust met hardware, sensoren, GPS, digitaal kompas, hartslagmeter, ... om te registreren wat ze zien, horen, voelen, ... Alle email, chatsessies, brieven, faxen, telefoongesprekken, voicemail, iedere zucht en elke scheet wordt bewaard. Dit samen met de televisieprogramma's die ze bekijken, radiozenders die ze beluisteren, gelezen boeken en kranten. The works dus.

source:

Fucking insane :) Ik snap echt niet wat Defense ermee te zien zou moeten hebben in het proberen achterhalen van de psyche van gewone mensen. En dan nog, welke gewone zot wil hier nu aan meewerken ?!

18:01 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

26-06-03

pokke hard

Ben thuis van mijn allerrrrrlaatste (geïmproviseerde) vakantiejob. 9h werken en ik loop redelijk ambetant van nen godgansen dag schellen hesp en kilo's gekapt aan een bende oude afgeleefde tantes en meetejes te verkopen. En zeggen dat dit nog 2 maand zo doorgaat aan een tempo van 30h per week. *reshum stijl* Jéétje *end reshum stijl*
Dus het is warm .. oudjes zijn gaan joggen .. het werd tijd om nog is lekker old skool in mijn tuin te gaan tammen met "aangepaste muziek":

 • linkin park - faint
 • taproot - poem
 • staind - price to pay
 • life of agony - weeds
Kortom melodieuze rock/new metal muziek of hoe noemen ze het ?
Liefst een beetje agressief en pokke hard :)

Krijg ik me daar een leuk smsje .. Van mijn meisje .. het begint met: " Ik zeg het niet graag zo maar .." Moet ik nog meer zeggen ? Pokke hard dus

Echt ze is gewoon weggelopen uit de single van spring. Ze wil leven, ze wil vooral vrij zijn. Life is a shitbox full of irony.

Dus we zijn (alweer) single .. men is gewaarschuwd. Zet vrijdag de sloten bier en de kieker maar klaar. 'k Dacht dat ik het ondertussen wel gehad had met deze silly puberale uitvluchten om een excuus van een relatie te beëindigen. Niet dus. Back to square one.

Ik ben er nog niet volledig uit waarom ik nu zo opgefokt en pissig loop. Is het de harde sound? Het feit dat ik gedumpt ben geworden? Of omdat ik voor de zoveelste keer op rij de verkeerde keuzes heb gemaakt? .. Vooral het laatste dan. Ok dat en het feit dat ik ze echt wel graag zag .. en zie.

Wat is vrij zijn eigenlijk? Ze mocht van mij doen en laten wa ze wou .. gewoon niet met elke kerel gaan zoenen en sexen. Ok .. mjah dan weet ik genoeg natuurlijk. Dat is dus vrij zijn of zo?
Wel fuck it .. ben mijn ding dus nog niet echt kwijt. 'k Zoek ff de wat hardere techno/trance/jump schijven op die ik al staan heb

 • drax ltd - amphetamine
 • frequency dj's - keep the frequency clear
 • push - the legacy
 • svenson & gielen - twisted
 • dj ghost - is this techno?
'k heb zo echt het gevoel dat ik mijn eigen een bordje moet geven (lees daarvoor de post 'Domme mensen'). Hier jongen. Je zag het maar enkele weken op voorhand aankomen ..

Freedom .. jéétje

20:40 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (3) |  Facebook |

25-06-03

Het leven is manielen met 2

Aardvark heeft er een aparte filosofische beschouwing bij
En kvind ze persoonlijk te leuk gevonden om niet te vermelden ^_^

Bij het spel manielen wordt er een deck kaarten van 32 kaarten ( een volledig dek zonder de kaarten 2 tot en met 6) zodanig dat er acht kaarten zichtbaar zijn, achter kaarten onzichtbaar ( met het gezicht naar de tafel) en 16 in de handen.

ELke speler heeft dus de helft van de voorgenoemde kaarten in zijn bezit op de respectievelijke plaatsen.

Voor wie nog kan volgen lees hier maar verder.

21:47 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Domme mensen

Er zijn zo van die momenten dat ik me echt kapot kan ergeren aan domme mensen, reacties, gewoon oerduidelijk common sense dat blijkbaar vreemd is aan een bepaald deel onderontwikkelde apen.
Nee echt. Domme mensen moeten gewoon een bordje dragen dat zegt: "Ik ben dom." Op die manier kun je gewoon mensen negeren en als je ze per ongeluk toch zou aanspreken kan je nog altijd zeggen van: "oh sorry ik zag je bordje niet." Correctie. Als je geen bordje hebt zou je ze gewoon niet aanspreken.

Anyhow. Aanleiding voor dit alles is dat ik onlangs een kapotte band had. Dus stop ik langs de baan effe om het ding te bekijken. Komt er zo een koppel passeren en ik zweer da ze zeiden: " Slappe band??" Nu ja ik kon me niet inhouwen en zei: " Neuh". Pakte mijn fiets en trapte gezellig verder. Ik draaide mij nog effe om het koppel een bordje te geven

Of gewoon die documentaire een tijdje geleden op National Geographic over die kerel die een haaienpak moest testen op bestendigheid tegen beten. Nu is er natuurlijk maar 1 manier om dat te testen ..
" Ok hier is uw pak, trek het aan, spring in de zee en zwem een tijdje tussen een pak haaien en als ze bijten weet mij dan te zeggen of het pijn doet of niet."
" Ik zal het doen maar hou even mijn bordje vast dat ik het niet verlies."

De keer dat ik met mijn pa ging kijken naar onze nieuwe auto een paar maand geleden komt er iemand terug van een testritje met zo'n 2e hands autoding. Stapt uit, gaat naar achter, pakt die uitlaatbuis vast en staat te roepen: " Gvd das heet."
Kijk als die vent zijn bordje nu had vastgehad had ik hem nog kunnen tegenhouwen maar nee.

Of ik krijg een smsje van iemand die het woord had met een 't' spelt vanachter. Als die mensen nu een bordje moeten vasthouwen konden ze dat niet typen maar allei .. ik gun ze nog het voordeel en om iedereen eens goed te laten lachen ermee toon ik het ding aan iedereen die op dat moment aan de tafel zat. Man zit er dan iemand die doodleuk komt zeggen: "Wat is er daar mis aan? 'Had' met een 't' is toch korter?" ... Nogal een geluk dat ze geen bordje had of ik had het in haar hoofd geramd.

Probleem is dat als je erover begint na te denken, verdrink je gewoon in zulke dingen. Neem nu die vent die zat te vissen aan de warande. Je staat er op te kijken, een babbel te slaan en komt daar nu niet toevallig een gepensioneerde 40-45 strijder afgewaggeld aan de snelheid van de doorsnee Bengaalse tijgerslak. En het woord tijger slaat niet op de snelheid maar op het huidtype van het beestje ( Voor de mensen die het niet door hadden -> bestel een bordje aub). Die vent krijgt natuurlijk het net vissen in de mot en vraagt "Heb je die vissen allemaal gevangen?"
" Nee ik heb ze niet gevangen. Ze kwamen allemaal vrijwillig in mijn net gesprongen omdat ik zo'n sympathieke kerel ben. Btw hier heb je een bordje .. "

Of gewoon op een terrasje als er een volslanke dame haar edel derrière een lichte streling laat gewaar worden aan de zijkant van ons tafeltje en zodoende mijn pint de grond op kegelt .. Het glas sprong langs alle kanten .. jammergenoeg een paar spat en slagaders missend van de desbetreffende dame .. bier en schuim liggen te verdorren en te creperen, iet of wat vergelijkbaar met een napalm aanslag in Viëtnam. Ze draait zich om en vraagt simpel: "Heb ik dat gedaan?"
"Nee, maar hier heb je een bordje om het op te kuisen."

20:48 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

24-06-03

desktop picie

Mjah tis zover. Morgen mag ik nog eens formatten. Windows xp draait dan wel nog soepel op mijn pc maar divxen bekijken is bijna hopeloos aan het worden omdat ik blijkbaar iets te veel vraag van mijn systeem en het geluid loopt in bijna alle gevallen telkes een paar seconden achterop. Synchroniseren helpt niet .. het ligt niet aan de divx .. tis gewoon .. mijnen bak draait niet snel genoeg. Dus tot mijn leuke paycheck in september ga ik retro naar windows 2k. Ik heb niet voor niks al die films hier liggen :)

Zo zag mijn desktop er uit tot nu .. Zeg maar dag met het handje :(

.:: Klik erop voor full size img ::.

21:10 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

city parade issue

133.000 man hebben ze er geteld in Gent. De Gentse flikken kunnen het toch maar mooi: schrijven én tellen. Niet dat ik er spijt van heb dat ik er niet was. Als ik al zou gaan was het voor de kozzmozz truck. En dan nog.
Nee dan wacht ik liever nog een paar maandjes voor i love techno ;) .

De warmte, de crowd, de muziek .. ik moest toch wel effe terugdenken aan de zomer in lloret de mar. 70 disco's binnen wandelafstand. 2 alterno café's en 1 authentiek rock café. Gewoon van disco tot disco zweven en dan toch 't meeste van mijn tijd passeren in een alterno café met de Duitsers vanop mijn hotel. Het was wel geen oktober maar festen da die mannen kunnen .. hamaai. 's Morgens dan rechtstreeks naar het strand gaan. Crashen, chillen en in de namiddag siësta ^_^ . Anyway het straatbeeld zag er ongeveer hetzelfde uit in Gent als in lloret (by night dan). Overal feestende bendes apen die op de 1e de beste boenkeboenkeboenke stonden te freaken. 's Morgens op het strand zag je die dan al eens terugkomen .. hun uitkleeden om dan ff in de zee te duiken en om vervolgens te gaan slapen op het strand.

Uitgaan slapen en uitgaan .. het doet er mij aan denken dat 10 days off eraan zit te komen (ook al weer in Gent :p ..) Lady vortex heb ik onlangs gemist en dit lijkt mij een leuke kans om dat in te halen. Die samen met:

 • 2 Many Dj's
 • Alex Gopher
 • Drumatic Twins (ja die van feeling kinda strange)
 • Etienne De Crecy
 • Felix Da Housecat
 • Richie Hawtin
 • Starski & Tonic (gekend van Switch op stubru)
zien er mij de beste acts uit.De volledige line up staat trouwes hier te bekijken.

20:02 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

matrix reloaded (2)


Alleen maar lezen as je de film al hebt bekeken of als je toch niet van plan bent hem te gaan begapen :p

Onderhoudende film, lekkere soundtrack, dikke vechtscenes .. soms een tik overdreven maar swat :) .. , een vleugje erotiek dat geen fuck toevoegt aan de film (zoals gans dat feestje trouwens in Zion maar de song die je er tijdens hoort is zoOo nice :p ) , bij vlagen schitterende dialogen en genoeg plotwendingen en stof om over na te lullen afterwards. Meer moet dat niet zijn ^_^

Trinity: Is Neo okay?
Link: Okay? Shit, Morpheus, you should have seen him.
Morpheus: Where is he now?
Link: He's doin' his Superman thing.

Eerst wil ik effe kwijt dat ik mijn mening over Neo zijn superman ding lichtjes heb gewijzigd. Christopher Reeves is een mietje in vergelijking met :) ..

Verder heb ik een klein vraagje. Gimme a theory or something .. want ik ben er zelf na Karel zijn visie nog niet aan uit ^_^
Anyway naar het einde toe zie je de Nebuchadnezzar gebombardeerd worden. Een 5-tal sentinels komen eraan. De crew peert hem en Neo zegt "Something is changed. I can feel them" Awel. Wtf is veranderd? En waarom kan Neo zomaar een EMP golf genereren ?
Het enige wat ik redelijk aannemelijk vind is dat, als Agent Smith iets heeft overgenomen van Neo zijn 'programmatie' dat Neo ook iets moet hebben overgenomen van Agent Smith .. En dit zou hij dan hier ontdekken. Probleem is dan dat je moet aannemen dat ( want Agent Smith is een matrix programma ) Zion ook een fictieve wereld is die bestaat naast de gewone matrix die speciaal gebouwd is voor die 1% van alle mensen die naast de gewone matrix vallen. Allei, voor 99% is een onderbewuste of bewuste keuze genoeg om de matrix te accepteren voor 1% niet. Die zou je dan opvangen in Zion.

Anyway om een kort verhaal lang te maken .. Neo zijn tricks en skills zijn enkel van toepassing in de matrix .. zo zijn die van Smith. Smith hangt als programma wel aan de mainframe en ( thx Karel voor pointing this out ;) ) als Neo inderdaad ook iets van Smith heeft overgenomen verklaart dit waarom hij de Sentinels kan 'voelen'. Maar nog altijd niet waarom hij EMP's kan genereren of of Zion inderdaad een 2e matrix is.

Over Zion: Als het een fictieve wereld is waarom dan niet gewoon een reset button ipv een uitgebreid gevecht te programmeren. Het is nog altijd gemaakt door machines en die denken logisch. Zonder creatieve oplossen of emoties. Gewoon van punt tot punt. Van 0 tot (en met) 1. Waarom dan al die moeite? Uit de matrix vloeit een anomalie. Die breekt uit tot Zion. Je geeft hem de keuze en daarna resette gewoon Zion.. Nee toch ?

Voorlopig denk ik gewoon dat Zion in de waarheid is. Het heden. Realiteit. Neo heeft een stuk code van Smith geërfd en vice versa. Neo is nu geconnecteerd tot de mainframe (onbewust dan) en voelt daardoor de sentinels komen. Waarom hij EMP's kan genereren is mij volledig ontgaan.

Eigenlijk heb ik het terug vlaggen. De matrix heb 1 keer in de cinema bekeken en 1 keer gehuurd. De 1e keer liet ik mij volledig meeslepen door de graphics, de fx, de vechtscene's en de typische filmstijl. De 2e keer bevatte ik de film en had ik voor praktisch alles een verklaring. Dus nu ga ik wachten tot november (matrix revolutions jihaa ^_^) of tot de release op video.

Neo: Why am I here?
The Architect: Your life is the sum of a remainder of an unbalanced equation inherent to the programming of the matrix. You are the eventuality of an anomaly, which despite my sincerest efforts I have been unable to eliminate from what is otherwise a harmony of mathematical precision. While it remains a burden assiduously avoided, it is not unexpected, and thus not beyond a measure of control. Which has led you, inexorably, here.
Neo: You haven't answered my question.
The Architect: Quite right. Interesting. That was quicker than the others.

Ah klein detail voor iedereen die is gaan kijken en direct na de film het is afgebold:
Jullie hebben allemaal een schitterende trailer gemist voor matrix revolutions .. hihi .. in the face :x

01:36 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (11) |  Facebook |

23-06-03

matrix reloaded (1)

tonight is the night.

Na meerdere weken plannen en uitstellen en nog meer uitstellen ga ik binnen een uurke naar reloaded gaan zien. Na wat ik al heb gehoord heb ik relatief hoge verwachtingen bij het ding. Uit het verleden weet ik ook al dat meestal bij de dingen waar ik naar uitkijk of waarbij ik me veel voorstel ik er meestal gedesillusioneerd en een pak minder enthousiast uitkom. Dit plus het feit dat sequels nogal vaak geldzuigerij zijn uit het succes van de voorganger ( de rocky dingen, jurassic park, de totale kopie van the fast and the furious maar dan zonder Vin Diesel .. op zich wel een pluspunt maar dan nog ;) .. , final destination 2 and so furth and so on .. ) Vandaar gaat het verstand op nul (kan me niet voorstellen dat dat zo moeilijk gaat zijn :x ) focus op Neo en bring on them sentinels .

Ik ga proberen te letten op de kleine dingen die -maybe, maybe not- verder in de film verklaart (kunnen) worden. Zoals de oracle scene - Neo you are not the one, you are waiting for something - e.d. in the matrix. Zolang hij zijn superman ding maar niet overdreven platonisch gaat showen ^_^ ..

17:55 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-06-03

realtracker

onder het mom van gratis en snel stats toevoegen loopt sinds vandaag een webmeter zijn ding te doen.
Gewoon subscriben .. confirmen by mail en een jscriptsje pasten in de source code van uw webbie en that's it.

url: realtracker.com

19:28 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

motorola v66i

Een paar maand geleden begon mijn nokia zijn eigen leven te leiden. De batterij was upgefucked en hij viel uit wanneer en waar hij dat wou. Heel fijn en plezant natuurlijk als je wordt opgebeld door creyf's interim e.d. voor dé job .. en voor de secretaresse/bediende in kwestie nog maar de 1e zin had afgewerkt hoorde ik 2 biepjes en nothing more.

Dus na een paar weken research en browsen op internet en in winkels .. had ik hem gevonden.


Een licht , klein en mega krachtig ding. Ge kunt hem perfect vergelijken mee Justine Henin maar dan wel nog is mooi van design :p
Kreeg ik te horen dat als ik mijn ouwe nummer wou overzetten ik nog eens extra mocht afdokken .. Wel .. lekker niet dus :) /me belt voortaan onder proximus én met nieuw nummer:

edit: nummer removed na aardvark reply :) if needed just ask :x

19:24 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

women

*sigh*

can't live with'm can't kill 'm

waarom vind ik altijd emo unstable meisies om mee om te gaan? Echt kweet het niet .. 'k Denk dat ik onderbewust dat soort mensen aantrek. Zoals bijen en steekvliegen instinctief aangetrokken worden door menselijk zweet. Waarom? gisteren bijvoorbeeld: < insert lange voorgeschiedenis hier > .. Het begint met een smsje. Waar zitte ? Ah daar .. ik kom af .. Ze is er .. ze wil ergens anders naartoe .. bij haar vriendjes .. Ok tot daar kan ik er dus perfect mee leven. Niks aan het handje. Maar wat'k dus ni snap is als zij bij haar vriendjes gaat en ik ga met die van mij een beetje staan lullen en kickeren dat ze de dag erna een beetje staat af te geven dat ik niet naar haar zou omkijken. Nu zijn haar vriendjes (lees haar exje ^_^ ) en ikzelf niet de beste friendjeuhz en kan ik moeilijk mij er schijnheilig gaan bijzetten ..

Nu wel .. Feit is ze vertrekt en komt na een uur en een half of zo terug met haar exje. Ok ik ben nu niet de meest jaloezie dragende mens alive maar op die moment werd ik pissig. Of het nu al of niet ertoe doet. Toeval wilt dat we de 2 volgende matchkes zo zwaar hebben geowned :) .. So far the good news. Ze gaat gezellig gaan tooghangen met die jongen. Er wordt wat geflirt en op een bepaald moment ben ik het beu en .. mjah .. druip ik af :p

Allemaal niet zo overdreven erg maar ik kan me dan wel immens ergeren als ze de dag erna beginnen afgeven omdat ik niks tegen haar zei en dat ik ze alleen liet.
Het is dus mijn fout dat zij met haar ex zit te flirten en ze heeft alle recht om dus boos op mij te zijn .. women ..

*sigh*

15:13 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (16) |  Facebook |

19-06-03

Goonigoogoo

Onlangs ben ik gaan chillen bij Karel thuis. Na een *traditie* starcraft game zijn we begonnen aan de Eddie Murphy comedy shows. Delerious en Raw .. 3h stand up comedy ..
Ik dacht met de conferences van Geert Hoste en de comedy factory het beste wel al gezien te hebben .. *not* .. De eerste 10 minuten zijn ronduit saai en overdreven gayish zelfs naar de vroege jaren 80 normen. Maar daarna komt Eddie los en zijn de one liners gewoon niet meer bij te houden. Dus de volgende keer da je Karel tegen mij hoort afgeven What have you done for me lately??! of gimmeh half !! weette waar het van komt. :p

In Raw kun je hem meer dan 3 kwartier horen afgeven over de typische man-vrouw dingen .. gewoon verstand op nul en gieren :)

My tribute to Eddie

22:21 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

when things just work ...

Onlangs kreeg ik een link doorgestuurd over een flash movie'ke. Nu ben ik al 1 en ander gewoon op flash gebied maar dit is .. mjah .. super :)
'k Heb het ding sinds 26 juni enkel lokaal gezet. Wie wil kan het nog altijd hier downen. (Daarmee bedoel ik >> rechtermuisklikken op hier >> doel opslaan als kiezen >> opslaan )

20:43 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

17-06-03

Webbie up

Na talloze slapeloze nachten en vooral veel tijd later is mijn website af.

Nu wel, af is relatief maar ik dacht waarom nog langer wachten ? Het is 1 van de betere dingen die ik ( nu mjah .. ok .. ik niet alleen .. alle hulp was welkom ^_~) heb gemaakt en alhoewel er nog massa's moet worden geadd en upgedate heb ik het ding maar online gesmeten.

Niet toevallig omdat morgen officiëel mijn leven als student eindigt. Het was leuk tammen de voorbije 3 weken maar we zetten er een punt achter, blikken vooruit en kon ik nog meer cliché's bedenken ik zette ze er allemaal bij :)

hier kan je de lay out eens begapen.

Comments en reacties kan je altijd hier dumpen en voor bug en/of advice reports kan je altijd mailen

02:54 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

First light ^^

Ok in het verlengde van mijn nieuwe site (staat nu nog niet online maar de laatste hand wordt eraan gelegd) en wegens mijn verhoogde interesse in het doen en laten van mensen die ik al dan niet ken .. heb ik besloten om ook een blog de wereld in te sturen.

ik zat al een tijdje met het idee in mijn hoofd en ging iets dergelijks in mijn webbie verweven. Ik had paar vragen bij de haalbaarheid tot ik 1 van de eerste nuttige skynet news mails kreeg ;)

altijd plezant zo'n deus-ex-machina en niet zo veel verder is ze er dan .. hf with it

01:34 Gepost door scribble | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9